مراقب عوارض اشعه بدتر از کرونا باشید.

ساخت وبلاگ

بیمار کرونایی چه زمانی باید سی‌تی اسکن دهد؟

سی تی اسکن در بیماران کرونایی باید زمانی انجام شود که فرد دچار علائمی شده باشد؛ مثلا تنگی نفس شدید، سرفه و خلط زیاد یا درصد اشباع اکسیژن بیمار کمتر از ۹۳ درصد باشد.

‌به طور علمی سی تی اسکن نباید همین طور انجام شود، بلکه باید زمانی انجام شود که فرد دچار علائم شده باشد؛ مثلا تنگی نفس شدید، سرفه و خلط زیاد داشته باشد.

 همچنین تب بیمار بعد از گذشته ۴ -۵ روز برطرف نشود یا درصد اشباع اکسیژن بیمار کمتر از ۹۳ درصد باشد؛ یعنی اکسیژن کمتر از ۹۳ درصد نگران کننده است و با تصمیم پزشک سی تی ریه قابل انجام است.

 «درگیری ریه چند درصد باشد باید نگران باشیم؟»

درصدی که بیان می‌شود ممکن است خیلی دقت نداشته باشد؛ چرا که مکاتب مختلف پزشکی درصد مختلف را اعلام می‌کنند؛ اما معمولا وقتی این درصد اهمیت دارد که با افت اکسیژن خون همراه باشد.

 

عوارض سی‌تی‌اسکن بی‌رویه

سی‌تی‌اسکن بی‌رویه جهت تشخیص کرونا، عوارضی به همراه دارد.

استفاده بی‌رویه از سی‌تی‌اسکن، دُز تجمعی اشعه در بدن را افزایش می‌دهد و می‌تواند عامل ایجاد سرطان در بدن شخص شود.

در حال حاضر، مسأله مهمی که این روز‌ها بیشتر سر زبان‌ها افتاده و افراد را درگیر خود کرده، ویروس کرونا است. همان‌طور که می‌دانید یکی از راه‌های تشخیص کر‌ونا انجام سی تی اسکن است که از ناحیه قفسه سینه فرد بیمار انجام می‌شود. بعد از pcr بیشترین درخواست‌ها، انجام سی‌تی‌اسکن است.

 و برخی افراد با کوچک‌ترین علایم و گاهی ا‌وقات بدون نشانه، با وسواس بیش از اندازه، درخواست انجام سی تی اسکن از قفسه سینه می‌کنند و افراد در حالی که می‌دانند انجام این اعمال می‌تواند به شدت خطرناک باشد، باز مشتاق به انجام آن هستند.

 

سی تی اسکن بی رویه می‌تواند بعد از چند سال به دلیل مضرات اشعه به صورت سرطان خود را نشان دهد و افراد باید بدانند انجام سی تی اسکن‌های بی رویه فقط موجب می‌شود که دُز تجمعی اشعه تجمعی در بدن افزایش پیدا کند و در نهایت حداقل ۳ تا ۴ سال آینده با یک سونامی سرطان ناشی از سی تی اسکن‌های ریه مواجه شویم.

 حتی در صورت نیاز به انجام سی تی باید به همکاران تکنسین و کارشناس آموزش داده شود تا از کمترین دُز اشعه استفاده کنند تا خطری بیمار را تهدید نکند. البته افراد نیز باید تا جایی که می‌توانند اقدام به سی تی اسکن بی رویه و خودسرانه نکنند، باید حتما پزشک تشخیص بدهد که بیمار نیاز به سی تی اسکن دارد.

 

 بهترین راهکار این است که افراد مشکوک به کرونا ابتدا به پزشک مراجعه کنند و بعد در صورت نیاز، سی تی اسکن انجام دهند. افراد به تنهایی صلاحیت خوددرمانی ندارند.

در حال حاضر به دلیل در دسترس بودن کیت های تشخیصی نیاز به تجویز سی تی اسکن در اوایل بیماری نیست.

زمانی که فردی سی تی اسکن انجام می دهد برخی ارگان های مهم بدن در معرض تابش اشعه قرار می گیرند، مانند تیروئید، پستان و معده و همان طور که می دانیم سرطان پستان شایع ترین نوع سرطان در خانم ها و سرطان معده شایع ترین در آقایان است.

میزان اشعه ایکس هر بار سی تی اسکن معادل 18 عکس ساده رایولوژی قفسه سینه است.

بسیاری از بیماران بارها سی تی اسکن ریه انجام می‌دهند و توجهی به خطر اشعه آن نمی‌کنند. حتی این اقدام می‌تواند در خانم‌های جوان باعث افزایش خطر سرطان سینه شود.

سی تی اسکن ریه در مراحل اولیه بیماری می‌تواند در مورد کرونا منفی باشد و در شرایطی حتی مثبت کاذب هم دارد. درخواست برای سی تی اسکن باید در موارد محدودی انجام شود. یعنی نباید این طور باشد که برای همه افراد اسکن ریه درخواست شود و این اقدام باید برای کسانی که ضعف سیستم ایمنی بدن یا بیماری زمینه‌ای داشته یا در شرایط حاد بیماری قرار دارند، انجام شود. در مواردی عکس ساده ریه و یا سونوگرافی ریه می تواند کمک کننده باشد.

 

بیایید از خود محافظت کنیم

سلامتکده سیب

www.drfahimi.ir

:: برچسب‌ها: عوارض سی تی اسکن, کرونا

طبيعی درمانی دکتر فهيمی ...
ما را در سایت طبيعی درمانی دکتر فهيمی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : idiettherapye بازدید : 268 تاريخ : يکشنبه 24 بهمن 1400 ساعت: 21:05